Usluge

Sečenje i obrada

U našoj radionici se vrši precizno sečenje i obrada različitih vrsta materijala:

Univer (iverica – ploče formirane od sitnih komada (ivera) različitih vrsta drveta koji se međusobno spajaju sintetičkim vezivima pod pritiskom u tri sloja. Razlikujemo sirovu i oplemenjenu ivericu – iverica na čiju površinu se lepi melaminska folija. Folije dolaze u raznim bojama, dekorima i teksturama, pa je samim tim izbor sve veći. Najčešće korišćene debljine ploče su 10mm, 18mm, 25mm i 36mm. U poslednje vreme se razvila potreba za što manjim naglašavanjem spojeva, mi to postižemo gerovanjem (sečenjem pod uglom od 45°) ivica univera.

MDF (medijapan) – ploča vlaknatica srednje gustine izrađena pretežno od bukve, smreke, jele sa dodatkom polimernih smola. MDF ima homogenu i veoma finu strukturu, srednje gustine, fine ravne površine, pogodnu za različitu obradu i profilaciju. MDF nema dekorativnu površinu tako da zahteva završnu obradu (farbanje, furniranje, laminiranje). Spada u grupu novih materijala, a zbog svog visokog nivoa obradivosti i postoji vatro i vlago otporan MDF. Postoji i ekološki MDF, bez formal dehida, kao i takozvani rebrasti MDF, koji je zasečen sa jedne strane, što dozvoljava formiranje lučnih oblika, potrebnih za izradu nekih elemenata nameštaja i enterijera.

Šper ploča – šper ploča je materijal koji se sastoji od tankih, unakrsno lepljenih slojeva furnira. Furniri se slažu unakrsno, tako da pravci vlakana dva sloja koja leže jedan na drugome, stoje pod uglom od 90º, kako bi se povećala čvrstoća materijala. Šper ploče se sastoje od najmanje tri sloja furnira, nominalne debljine od 1,4 do 3,2 mm.

Masivno drvo – obrađujemo ražličite vrste drveta i proizvodimo razne komade nameštaja od punog drveta, ploče stolova, komode, plakare.

Compact – Compact ploča je višeslojna konstrukcija koja se sastoji od baznog papira i dekor papira impregniranog melaminskom smolom. Papirni slojevi su spojeni pod velikim pritiskom i visokom temperaturom. Compact ploče su izuzetno otporne na mehanička oštećenja i vlagu. Ploče mogu biti sa crnim i sa belim jezgrom.

Kantovanje

Poslednjih godina upotreba univera (iverice) u proizvodnji nameštaja u znatnom je porastu, prvi razlog je pristupačna cena, odličan odnos cene i kvaliteta i veliki izbor boja, dekora i tekstura. Da bi ploče univera bile potpuno funkcionalne, nakon sečenja na konačnu meru, potrebno ih je iskantovati.

Kantovanje predstavlja lepljenje zaštitne trake na ivice ploče. Trake koje mi koristimo su ABS trake (akrilonitrilbutadienstiren), u debljinama 0.4mm (za korpuse), 0.8mm i 1mm (za frontove) i 2mm (kod stolova i prilikom gerovanja univera). Kantovanje se obavlja na mašini za kantovanje, a ono na šta mi takođe stavljamo akcenat je i sama boja lepka. Neizostavno kod belog univera koristimo beli lepak, da bi sam film između trake i ploče bio gotovo nevidljiv. Kod drugih boja i dezena ABS traka koristimo transparenti lepak. ABS trake pored estetike, doprinose i funkcionalnosti, dugovečnosti i otpornosti materijala (na vlagu i habanje ivica). Kantovanjem se obezbeđuje visok funkcionalni, vizuelni i taktilni kvalitet krajnjeg proizvoda.

Bravarija i obrada metala

Poslednji svetski trendovi doneli su sve učestalije korišćenje bravarije u izradi elemenata nameštaja. Zato smo pored stolarske radionice, oformili i radionicu za obradu metala.

Vršimo sečenje, spajanje, savijanje čeličnih profila različitih dimenzija i prečnika za potrebe konstruktivnih rešenje i dopune nameštaja od drveta ili ploča, kao što su postolja i noge stolova, biblioteke, kuhinje, itd.

Profili se spajaju različitim vrstama varova, vodeći računa da su skoro neprimetni, a kasnije same konstrukcije se mogu plastificirati u željenu boju po RAL karti.

Farbanje

Vršimo uslužno farbanje donetog materijala. Poliuretanskim bojama po ton karti. Mat, saten, sjaj, visoki sjaj poliran, metalik, efekti, bajci patina, crvotočina – efekat starog drveta i ostalo 22 godine iskustva, najkvalitetnije boje.

Pored sečenja i obrade MDF ploča (profilisanje površina, ivica) i masiva, vršimo i završnu površinsku obradu, farbanje različitim (poliuretanskim, poliestarskim, akrilnim) bojama, lakovima i uljima. Farbanje se vrši na ravnim i profilisanim površinama, furniranim elementima, masivnom drvetu. Boje se definišu iz RAL i NCS karte, može se birati i nivo sjaja (od mat, polu sjaj do visoki sjaj). Proces pripreme je brušenje i nanošenje najkvalitetnijih podloga. Nakon sušenja podloge nanosi se boja, farbanje se vrši u komori u kontrolisanim uslovima veoma precizno, rezultat su površine visokog kvaliteta. Nakon boje, završni sloj su zaštitni lakovi.

Tapaciranje

Nudimo i sve vrste tapetarskih usluga. Izrađujemo tapacirani nameštaj po meri, a vršimo i reparaciju postojećeg. Koristimo kvalitetne italijanske materijale (mebl štof, koža, veštačka koža), kvalitetne sunđere i delove pod konstrukcije.

Zajedno sa oblikom i stilskom formom nameštaja u prostoru, dizajn materijala kojim se oblaže diktira stil opremanja.

Projektovanje

Projektovanje za nas predstavlja izazov stvaranja komfora i funkcionalnosti, uz poštovanje ergonomije i Vaših vrednosti. Zajedno možemo rešiti dileme koje imate u vezi sa uređenjem svog prostora. Cilj konsultacija je da shvatimo koje su Vaše potrebe, navike, koji stil, boje i teksture odgovaraju Vašem oku i kako prostor treba da izgleda da bi se Vi u njemu najbolje osećali.

Izrada 3D modela prilikom projektovanja stvoriće jasnu sliku onoga što ste zamislilii i što Vam mi predlažemo. Korišćenjem kvalitetnih materijala i okova renomiranih proizvođača, ostvarujemo Vaše želje, bez kompromisa kada je kvalitet u pitanju. Veliki broj mogućnosti, inovativnost kao nove tehnologije pomažu Vam oko izbora pravog rešenja kod izrade komadnog nameštaja ili opremanja celokupnog prostora.

Sklapanje i montaža

Nakon sečenja, površinske obrade (kod medijapana i masiva) i kantovanja (kod univera), elementi nameštaja se pripremaju za sklapanje. To se radi precizno, kvalitetnim i savremenim alatima, koristeći najnovije tehnike. Koristimo kvalitetan okov firmi „Blum“, „Hettich“, „Peka“. Pored drveta i ploča na bazi drveta svakodnevno koristimo i druge vrste materijala, po želji klijenata. Najčešće kao radne površine kuhinja sreću se kamen, kompozitni materijali (Granmatrix, Kerrock, Corian..), Fenix, Laminam, itd. Brinemo o svakom detalju, pratimo svetske trendove u izradi, korišćenju materijala, okova, novih tehnologija i rešenja, pokušavajući time da Vama pružimo najkvaliteniji krajnji proizvod.

Zavirite u našu radionicu